bottenskrap

bottenskrap

ut och in & bak och fram

längtan.

psykbrytPosted by johanna Tue, September 01, 2009 16:37:06

jag längtar efter: styrkan att styra mina egna tankar, vårt barn, hushållsnära tjänster, en universalfjärrkontroll, binnikemask (för snabb viktnedgång) och pannkakor med hallonsylt.

aurevoir.

varför gör gordon alltid så där med näven när han förklarar nåt? eller har han spasmer?

televisionenPosted by johanna Tue, June 09, 2009 17:45:33

idag var jag på möte med F(uck)-kassan. det bestämdes av alla andra än mej att jag inte fick gå upp i tid på min praktik. min själ är skör och omyndigförklarad.

idag ska jag träna med therese, jag lovar.

idag gjorde jag slut med min terapeut, vi hade inget att bygga på längre och ville helt enkelt olika saker i livet. men mister man en...

idag ska jag titta på gordon och hans kök.

och i morgon är en annan dag.

kuk

vilken lyckaPosted by johanna Sat, June 06, 2009 19:26:31

jag har väl faan inte dåligt samvete för att jag inte skriver på min blogg så ofta som jag borde. vem är du som tar dej rätten att anklaga. sköt dej själv. aha va vi samma person...förlåt då..okej...förlåt du också.

sammanfattningsvis: vårt barn kommer ut om sisådär 100 dagar. jag jobbar eller...ja arbetstränar på ett dagis 2 timmar om dagen. jag har ranneskita oftare nu än när jag skrev sist. mickan fick en son och bella fick en dotter. jag har gått upp 3 kilo (trots r-skitan). lyrika är inget för veklingar. det är fotboll i kväll.. SVERIGE-DANMARK.

vi e vide vi e röde...(hejjar lite på dem för vårt barns skull).

det finns ett jobb för alla.

televisionenPosted by johanna Sat, May 09, 2009 19:38:19

det var nån gång förra veckan. klockan var närmare 22 än 21. det idiotplingade på dörren. jag satt och kollade på televisionen men minns inte vad det var, bara att jag blev jävligt störd. hundarna blev som förbytta och elin såg skräckslagen ut och upprepade "näe, näääe, men nääe". jag armbågade mej fram till ytterdörren och gapade till elin "att det är ju förihelvete ingen mördare"

jag fläkte upp dörren och fick syn på hon, den där, som en gång va med i idol. en ladugårdsvägg i små leopardtights. men det var inte det värsta. innan hon tänkte berätta vad hon hade på hjärtat scannade hon mej från topp till tå och undrade..

leoparttightsen: har du mamma eller pappa hemma?

jag: nä

leopardtightsen: bor du här själv? (förvånad)

jag: ja

leopardtightsen: hej, jag heter "Leo-Pard Tights " och jag undrar om du är intresserad av att köpa de här krämerna med lavendel och kanel?

jag: nä

leopardtightsen: men dina grannar köpte ju två stycken...

jag: jaha..men nä.

leopardtightsen: men de är ju inte djurtestade...och är jättebra om man bränt sej i solen.

jag: nähe, jaha, men hej då.

leopardtightsen: men....

singla slant med tre kronor.

hathathathathatPosted by johanna Tue, April 28, 2009 14:09:30

sverige-lettland. straffläggning är inte en sport. liksom "sten,sax och påse" och "slantsingling". detta gör mej upprörd. u.p.p.r.ö.r.d.

tack för titten.

mammamammabarnPosted by johanna Mon, March 30, 2009 14:53:33

Ultraljud

klockan nie i morse satt vi i bilen. det var tyst. för tyst. utom vid det tillfälle då jag fick bannor av elin för att jag petade näsan och gjorde mej av med fångsten på golvet framför mej. en ny regel hade skridit i verket. snortallar måste kastas ut, hur små de än är. sen var det tyst i gen. magen gjorde ont och hjärnan snurrade på högvarv. oron över att nåt skulle vara fel var nu bara en halvtimme från bekräftelse. snälla, låt allt vara bra, snälla snälla. vid nåt tillfälle satt jag och pratade med han den där, "den store", ni vet. kanske hade jag tillochmed knäppta händer. jo, det var en djup dialog när jag tänker efter. Elin sa fortfarande ingenting, jag vill inte bli störd när jag talar med gud, det vet hon.

parkering, entré, röda gatan, dörr med skylten "ultraljud" och framme.

ett litet väntrum med en anslagstavla med tidningsurklipp, några stolar och bord, lite tidningar och stängda dörrar. alla som kom ut hade bula på magen och en stolt och flinande man brevid sej. en av männen vars bula stod och krängde på sej sin jacka, hade nog inte alla fjädrar i hatten. de hade lyssnat på hjärtljud och vad man kunnde ana så hade det inte vart helt lätt då bebisen inte ville vara still. varpå mannen säger: det måste ju vara lättare när den sover för då ligger den ju ner!

(är det inte svårare då? jag menar, tänk om den har täcket över sej..)

här sitter jag och dömer. fast han är säkert snäll, och jätterolig...

När det var vår tur tog vi hand med kvinnan af ultraljud. hon hette typ agneta, anita, arjeplog eller annika. vi fick svara på lite frågor sen var det bara för elin att hoppa upp på britsen, dra upp tröjan och ligga där med bullen i vädret. det är en vacker bulle hon har om ni frågar mej. agneta spritsade bullen med gel och var inte direkt snål, tvärtom. sen förklarade arjeplog att hon först skulle titta så att allt såg okej ut och efter det förklara mer. Medan hon satt där, annika alltså, och gjorde sina olika mått så fick jag syn på ett hjärta och elin fick syn på en (vad hon tror va en) penis. när anita var klar med sitt tittade vi på vår söta lilla bejbi som låg och drack fotervatten, snurrade runt och petade sej själv i ansiktet. Det var sjukt, jag menar sjukt intressant och jättemysigt att få se den där lille som lever därinne... vårat alldeles egna lilla barn. en son då, om det nu var ett pojkkön hon såg i förbifarten.

jag firade med genom att köpa en cola och choklad, trots att jag slutat, men va fan. elin firade också, fast bara tills hon upptäckte att bilen blivit påkörd på parkeringen. Jävla vandaler!!! ingen lapp på rutan, ingen ville kännas vid något. det är svårt att tro gott om sina medmänniskor i dessa tider.

efter det åkte vi till babyproffsen och köpte en mag-strumpa till elin. eller jag tvingde henne faktiskt om sanningen ska fram. tjatade tills hon gav med sej och väl hemma tyckte hon att den var både praktiskt och ett skönt stöd.

mammaelin status: ont i ryggen, trött, måttligt illamående, synlig kula, börjat tugga i sej burkavis med saltgurka, hormonfinnar, lite jämnare i humöret, frisk, yvig och böljande man.

mammajohanna status: leabruten, träningsvärk, köttig bula, hemmoröjder, humörsvängningar, spelar allan och äter allt.

namnen som toppar vår lista för tillfället.

flick: tintin, svea, kim

pojk: elliott, elmer, vilgot

extla lis tack.

vilken lyckaPosted by johanna Sat, March 28, 2009 14:29:47

det blev ingen pizzai går. kinesmat blev det. en nummer 96 utan champinjoner. utsökt. filmen var också till belåtenhet, rolig och skön. den gick ut på att säga ja! istället för, nej! när filmen var slut fick jag en känsla av välbehag och ville applodera och ställa mej upp. men jag hejdade mej.

min flickvän bajsar inte.

vilken lyckaPosted by johanna Fri, March 27, 2009 18:21:50


Next »