bottenskrap

bottenskrap

ut och in & bak och fram

vapendragare och ulvar

psykbrytPosted by johanna Mon, February 09, 2009 19:47:03

möte med mej som huvudperson

förklaras öppet 09:15

DAGENS FRÅGA: är jag tillräckligt frisk för att försättas på fri fot inom arbetslivet, med riktiga människor, utan att kräkas och dö. och är jag tillräckligt sjuk i huvudet för att få göra det med sjukpenning. och om det tvistar di lärde.

tillåt mej presentera juryn:

försäkringskassan: var väl inte en dag över 21, såg snäll ut. perfekt täckmantel visade det sej, men lätt att genomskåda. en ulv i fåraklär. jag ville bita henne i ansiktet, hårt och mycket. (likt hannibal, utan pulsökning)

arbetsförmedlingen: var en påriktigt trevlig man som verkade kunna sitt. jag hade hellre suttit brevid honom, än ulven. och även om arbersförmedlingen suger kuk, så förstod jag nu, att en av dem var godartad. ja, jag jämför arbetsförmedlingen likt en klunga tumörer.

psykiatrikern: är äldre man, lugnet och godheten själv. en messias. undrar just om han kan bli förbannad(?). han tittar snällt, som om han inte anser mej helt hopplös. fast kanske tror det inte...fullt ut. han bär alltid retro koftor över skjortan.

psyksjuksköterskan: har skönaste fåtöljen och snygga pumadojjer. hon lyssnar alltid, fast jag aldrig har nåt vettigt att säga. det tyder på tålamod. hennes rum är inte lika otäckt som alla andras, det tyder också på nåt. trygghet, kanske? -nej tack, jag är mätt.

KBTsköterskan: är en han. en snäll sådan. han lever i nuet och försöker lära mej hur man gör. det är ingen lätt uppgift han tagit på sej. och nu har han gjort slut. fått jobb nånannanstans. saved by the bell, så att säga. (för hans del då)

jag: var full av oxascand för att lugna ett förvirrat sinne och en överkokt hjärna. att alla satt där pågrund/med andledning av mej gjorde inte situationen bekvämare. ögonen var tunga och käften torr. jag ville spy, svimma, skrika och hjula i väg hem. och som alltid när jag känner så, så blev resultatet att jag stängde av skallen och började analysera omgivningen i stället. ansikten, tavlor, ventilering, fönster, kroppsspråk och andetag.

och ja, efter slutpläderingen blev resultatet halvtid med sjukpenning. det var väl det jag minns. och hur tavlan ser ut i millimeter. massa jävla fält skapat ur ett garnnystan.

tack.