dead redneck

dead redneck

Om bloggen

Om min farmors farfars farmors farfars mormor hade levat idag hade hon varit 738 år gammal.

Thee Oh Sees: "Thumb Buster - Toe Cutter"

musikPosted by martin Sun, April 27, 2014 23:59:36
Ibland missar jag något jag borde ha koll på under alltför lång tid. Det är bra, då har jag mycket att ta igen. Sång+musik+video=perfektion. Om jag vore en låt skulle jag vara den här låten.

Eller denna?(Tung Pollardperiod nu)

musikPosted by martin Sun, April 20, 2014 22:52:43
Debbie X, I love you so

Är det här Pollards bästa?

musikPosted by martin Sun, April 20, 2014 22:48:32


"Lawman" - Girl Band

musikPosted by martin Fri, March 07, 2014 22:17:56

En tradition i musikpressen, kanske särskilt den brittiska, är att uppmärksamma fyra, fem band som egentligen inte har något med varandra att göra och sedan klumpa ihop dem i en slarvigt benämnd "rörelse". Den här gången(The Guardian, tänker INTE länka), var det dags för något som man kallar - håll i er - "Noise Rock".

Tesen som drivs är att publiken är trött på "konformistisk och slätstruken musik" och är redo för något "råare". Vi som är intresserade av musik på riktigt vet att även under de senaste 20 åren har det funnits fullgoda alternativ utanför mittfåran i denna (det ska sägas) löst definierade "genre". Pissed Jeans, Lightning Bolt, Kong, Times New Viking. OCH SÅ VIDARE.

Nåväl. För att sammanfatta. Musikstilar "dör" alltså inte för att de inte är populära bland musikjournalister. Jag använder även ordet "musikstilar" motvilligt, för vilken sansad person behöver genre-indela sin musik för att sova gott om natten. Rasism.

Det glädjande i just det här fallet är att alla band som nämns i artikeln är högst lyssningsvärda. Evil Blizzard uppträder med masker och låter ibland lite som Hawkwind. Jag gissar dock att de kommer att förbli en kuriositet. Eagulls har en tidig åttiotals-aura och har redan spelat på Letterman, så det är egentligen märkligt att de nämns alls i artikeln. Sleaford Mods är ytterligare ett The Fall-inspirerat band men med en unikt vresig personlighet. Mycket Svordomar!

Och så då kronan på verket, Girl Band. Det är symptomatiskt att det bandet jag gillar bäst är det jag behöver säga minst om.Huvudet går att vrida, ända bort till ogjort

skitgrejPosted by martin Tue, February 11, 2014 23:21:55

Så här slapp har jag blivit: insåg nu att jag har skrivit "Child" i sångtiteln nedan när det skulle vara "boy". Orkar inte ändra. Fast nu inser jag att jag har skrivit mycket längre om det, i någon slags absurd metavändning.

Som bonus, och för att frångå min aspergianskt numrerade inläggsestetik: bob hunds kanske bästa låt:

En kommentator har skrivit: "Skulle gillat det bättre om det var lugnare och mindre punk". Vilken idiot.#19: "That summer, at home i had become the invisible child" - The Twilight Sad

musikPosted by martin Sat, February 08, 2014 00:25:51

The cunt sits at his desk
and he´s plotting awayBand som borde få mer uppmärksamhet 3: Parquet Courts

musikPosted by martin Wed, January 29, 2014 23:34:46

Jag är bara så förtjust i Parquet Courts och deras förmåga att metikulöst återskapa ljudet av Pavement anno '94. Men de har även ett personlighet, accentuerad inte minst av blockflöjten i sången nedan.Band som borde få mer uppmärksamhet 2: Sportsguitar

musikPosted by martin Wed, January 22, 2014 23:55:01

Schweizarna i Sportsguitar. It´s been fonky days.
Next »