dead redneck

dead redneck

Om bloggen

Om min farmors farfars farmors farfars mormor hade levat idag hade hon varit 738 år gammal.

Appendix

så tänkte jagPosted by martin Fri, September 07, 2012 19:08:47
Nota bene: Lyd dock inte titeln och kasta alla kartor. Det blir jävligt svårt att hitta någonstans.

Att ha sex är som att lära sig cykla

så tänkte jagPosted by martin Tue, April 17, 2012 23:13:24
I början är det bäst att ha stödhjul och hjälm.
Det kan hända att man välter, eller ramlar av och skrapar sig.
Det sker på farmor och farfars bakgård.
Farsan står bakom, håller en hand i ryggslutet och skriker: "Det här klarar du snart!"

When in Rome - have some pasta, when in Egypt - have a cock and bollock for lunch

så tänkte jagPosted by martin Sat, November 06, 2010 19:44:23

För ungefär en vecka sedan stod jag i en lång kö till kassa 14 på GeKås i Ullared. Framför mig stod en ung man och visade upp sin ansenliga rumpa i ett par smickrande jeansbyxor. Jag tänkte att om någon hade ropat ut i högtalarsystemet att Stefan och Krister, eller åtmistone Krister, väntade vid utgången redo att göra en av sina "gubbar", hade jag blivit nertrampad och skickad in i evigheten av tusentals ivriga Sverigedemokratiska fötter. Jag hade dessutom lämnat in mössan innan Jill Clayburgh, som dog idag. Och hon hade ändå leukemi.

Jag fick leva länge nog att se mina hemtrakters böljande kullar igen. Det är en sorts välsignelse, på senaste tiden har jag fått en sorts känsla av att varje dag kan vara den där fatala, när jag sätter en kaka i halsen i solitud och krampar ihop på golvet framför en repris på Äntligen Hemma. Nej, det gäller att ta vara på den oändliga tid man har kvar.

Världen blev snäv

så tänkte jagPosted by martin Mon, August 23, 2010 00:32:57

När tappade jag förmågan att vara sporadiskt intresserad, att gilla något lite grann? Nu för tiden tar jag en titt eller lånar ett öra och sen åker 95% av all musik och annan kultur i glömska. Däremot är jag fanatiskt intresserad av det jag gillar, faktiskt ännu mer än i tonåren.

Detta har inte riktigt att göra med ovanstående fast kanske ändå; jag har förstått att är man intresserad av musik 2010, då ska man hylla the Drums. Jag ser ett par, tre luggar och hör någon som visslar.

Så här botar jag min mjältsjuka; bra låt, minigolf, avslappnade fritidskläder och ett stort Mark Ibold-leende vid 3:09.

Shame 2010

så tänkte jagPosted by martin Thu, July 29, 2010 01:14:18
Jag garvade när en högljudd tonåring glodde efter två tjejer och gick rakt in i fiskbilen. Inte snällt.

Om Selma Lagerlöf skrivit porr

så tänkte jagPosted by martin Mon, January 18, 2010 23:40:21

* Gösta Berlings sagge.

* Herr Arnes penisar.

* Nils Holgerssons underbara resning(genom Sverige)

Vi hade i alla fall tur med räva

så tänkte jagPosted by martin Tue, December 29, 2009 23:39:22

Ja det var ett bra år. Jag skar bort ganska mycket dödkött som tyngde. Kollade inte på massa TV-skräp som jag bara hade blivit arg på, gick ner ett par pannor, rakade huvet, åt mindre skräpmat, godis och kött. Köpte inte ett vardagsplagg över femhundra spänn och kommer så inte att göra nästa år heller. Fan, mina enda krav på kläder framöver kommer att vara följande:
1. Min rumpa får inte se stor ut, och
2. Det får inte vara någon web-adress tryckt på dem.

Nu låter det som att jag blev hippie 2009, men så illa var det ändå inte. Jag bara kapade prylar och lite av oron och ängsligheten följde med.

Skiter i att lista grejer. Skivor köpte jag bara en, den var bäst och så var det med det. Är det någon som tycker att jag inte har dryftat ett visst band nog så, eh, ring mig vetja så får vi prata mer.
Filmer kommer jag inte ihåg, men det var en massa bra och en massa skräp som vanligt. "I love you, Man" var fantastisk, men det var bara ett par dar sen jag såg den. "The Wrestler". Jag väljer nog ändå "Happy-Go-Lucky"(om den kom i år) eftersom jag blev överraskad av den. Trodde den var en Malou/Amelia-film och så var den rejält annorlunda och -vågar jag säga det? - tänkvärd. Besviken blev jag också, på "Mammut" och "Observe and Report". "Drag me to Hell" för fasen också den var suverän, den glömde jag.

Nu snubblar jag vidare in i tiotalet. Jag tänker mig att det blir ungefär som 1910-talet.

Tell it like it is, nigger

så tänkte jagPosted by martin Wed, December 02, 2009 23:34:43

Vad har du i fickan Jan, är det en jättebanan?
Nä, nä det där är min kuk.

I stort sett allt min hjärna kan uppbåda. Ideerna har verkligen tagit slut. Jag hade en lång och omständlig tankebana om varför manliga rockjournalister gillar Tom Petty - ungefär av samma skäl som många kvinnor gillar Sarah Jessica Parker i Sex and the City. Men jag kan aldrig formulera det begripligt. Något om att de är totalt ofarliga och alltid fulare eller lika fula som sina beundrare. En döskalle med page och en häst med händer. Jag behöver verkligen knark just nu.

Next »