dead redneck

dead redneck

Om bloggen

Om min farmors farfars farmors farfars mormor hade levat idag hade hon varit 738 år gammal.

Mark Wahlberg förökar sig medelst sporer.

Marky MarkPosted by martin Thu, January 15, 2009 23:30:12

(Nej, jag har inga belägg för ovanstående påstående.)

Vad jag skulle komma till var filmen "We own the Night". Mark och Joaquin Phoenix är bröder. Mark polis, Joaquin halvkriminell klubbägare. Joaquin ligger med Eva Mendes. Therese somnar här någonstans, hon hatar Eva Mendes mer än russin.

Filmen är ljummen. En biljakt är väldigt snyggt filmad. Mark blir skjuten i käften. Återhämtar sig mirakulöst. Innan var han hetsig, efteråt närmast lobotomerad. Robert Duvall är farsa till bröderna. Slutstrid på åker, också snyggt filmad. Skottlossning vidtar varpå Mark kryper ihop i fosterställning och stirrar ut i luften. Så minns jag det i alla fall.

Intressant rolltolkning.

Talk in code or don´t talk at all

Marky MarkPosted by martin Wed, January 07, 2009 23:30:24
"Four Brothers" med Mark Wahlberg på TV. För tio år sen hade jag nog gillat den. Fyra bröder av varierande hudfärg hämnas sin mamma, skottsalvor avfyras, mindre rappa replikskiften, skön soulmusik(Obs! Ej ironi!) och ett par hundra "motherfucker", "pussy" och "faggott". Jag ger Mark´s insats betyget "sämre än bra". Men bättre än "The Happening". Låt mig berätta en sak om "The Happening".

Mark Wahlberg´s karaktär resonerar med en planta. Inget skämt. Resonerar. Med. En. Planta.

"I Heart Huckabees". "Three Kings". "Shooter". Man vill ju gärna gilla karln. Men.(se ovan).

"Are you proud of yourself, kid?"

Marky MarkPosted by martin Mon, December 08, 2008 00:56:15

Så säger kaptenen på båten i Zelda: Phantom Hourglass(DS) när jag går för bryskt fram med hans bärgar-modul och kör i den i stenar och dylikt. Och så säger det ständigt i mitt huvud. Jag ber om ursäkt rakt ut i luften för folk som inte förtjänar det.

Aftonbladets söndagsbilaga visar tre ensamma mammor i underkläder med texten "Julens sköna under". Du ser bara de två ariska mamma-slynornas behag, strax bakom ser du ett litet, litet negerhuvud kika fram, drabbat av den strukturella rasismen på våra stolta kvällstidningar.

"Are you proud of yourself, kid?

Förstå, jag blir ledsen av pensionärer som tar fel på en tia och en femma, av barn som far illa och människor som absolut inte förstår när det är dags att vara tyst. Jag är inte lika benägen att lipa när Josefina Sundström åker ur Stjärnor på Glid. Jag hamnar någonstans mellan vansinnig-man på resecentrum skratt och bittra, salta tårar.

"Are you proud of yourself, Kid?"

Jag vet knappt vad som är en hållbar ståndpunkt längre. Jag vet inte vilka åsikter som är värda att framföras utan att framstå som det självgoda rövhål mina föräldrar uppfostrade mig till. Jag vänder mig mot mina egna principer. Trots att jag rent intellektuellt förstår att Obama blir en bättre president än Bush vill jag skära mig i handleden med ett kantfasat American Express-kort när jag Natalie jävla Portman jublande promota sin senaste Bush-basherrulle finansierad med pengar från fanvetvar och älskad av kåta gubbar världen över.

"Are you proud of yourself Kid?

Är det så här det är innan man blir en Mark Wahlberg i "Shooter"-typ, isolerad i en fjällstuga med kepa och hästsvans och en dator full med konspirationsteorier. Som socialist i hjärtat borde jag applådera alla försök till omstörtning av samhället men i Sverige finns det bara Nazistdemonstrationer med skinnhuve-rövhål och AFA-bögar med fastlimmat pubeshår på hakan som med nöd och näppe får passera som skägg. Nä skingra er så kommer jag med ett aluminium-slagträ och några sjyssta one-liners. De jävlarna kommer inte ens veta vad fan som träffade dom, de kommer vakna mitt i jävla Pride-tåget tvåtusennie med målade tånaglar. Jävla motdemonstranter, lämna plats för ett riktig nasse-knackar-ess. Dra er tillbaka till ert jävla buttfuckinghampalace, eller varför inte släppa ut några fler minkar som ni kan besudla analt?

"Are you proud of yourself kid?

Nä. Men nu kanske jag kan skriva om saker jag gillar ett tag istället.