dead redneck

dead redneck

Om bloggen

Om min farmors farfars farmors farfars mormor hade levat idag hade hon varit 738 år gammal.

Even cowgirls get the Kreutzfeld-Jacobs

HatePosted by martin Tue, February 01, 2011 00:02:01

Turisterna i Egypten: Vi vill hem nu! Nä, ni kan stanna där ni är. Det behövs nya mumier på museerna. Det är svenskt att åka till diktaturer och grina när sexarbetarna går under jorden. Hjälp folket för fasen, de håller ju på med en revolution.

" I Sverige får man inte tro att man är nåt" "Man får inte vara rik i Sverige" "I Sverige får man inte kritisera invandringen, för då är man rasist"

Jo, det får man. Men I SVERIGE går det oftast inte oemotsagt. Pröva den här istället: " I Sverige får man inte säga huvudlöst rasistiska och sexistiska saker utan att någon kommer med mer eller mindre genomtänkta motargument."

Jag älskar Sverige.

Låt dem äta tårta

HatePosted by martin Mon, October 11, 2010 00:37:30

Vi blir matade med skit, smälter skiten och skiter skit. Producenterna plockar upp vår skit, utvärderar skiten och skapar ny skit av den, i ett eget och evigt kretslopp. Vad får vi? Åtta säsonger av Let´s Dance. Kungarna av Tylösand. Tv4 som intervjuar gäster som är kändisar för att de har runkat av ett troll, i ett program producerat, fabulerat och visat i den egna kanalen. Vi dränks i skit.

Inte var meningen med nätet att vi skulle porrsurfa, ladda ner Project Runway säsong 7 olagligt, youtube-leta efter tyska programledare på sjuttio-talet, folk som slår sig, spöar uteliggare. Vi skulle kunna sitta hela dagarna och lära oss saker - gratis - men istället detta. Inte undra på att det finns Sverigedemokrater i riksdagen. Men ändå, det tog två dagar, sedan visade de själva hur duktiga och vettiga de är, alltså inte alls. Klä sig i pajasdräkt och sedan tåga ut ur kyrkan för att pastorn predikar människors lika värde(minus bögar) Samtidigt som allt tydligen är politik så vet ingen - inte ens politiker -vad politik faktiskt innebär. Om politiker faktiskt hade gjort sitt jobb, visat den riktiga statistiken som finns för allmän beskådan, jämfört, stött och blött, istället för att twittra "Idol-Sassa åkte ut lessen smiley" hade det inte gått så här galet. Då hade vi inte behövt bete oss som småbarn i riksdagen, gå ut och gapa i megafon med samma vulgär-retorik som fienden. Är det den enda retoriken vi minns?

Nåväl. Det där röda slammet som hotar förgöra oss. Vi får väl ställa vårt hopp till det. På sätt och vis är det bra att det fick en promille av Celebrity Rehab Sveriges uppmärksamhet, för då kommer Svensson bara tro att trivsel-rasist-grannen Janne som knackar på dörren. Och så är det livsfarligt avfall! Game over man, game over.

Och sen, alla ni som aldrig läser böcker, skriver anonyma hatinlägg på internet, aldrig ser en tv-serie utan mord, kallar alla tv-spel "Super Mario". Sen är det faktiskt dags att bita i det sura äpplet och börja kräla tillbaks ner i havet. Jag kommer stå i hemmafruförkläde och vinka farväl med rosor på kinden.

Martin Andersson, Foliehatt.

Ines Uusmann hade rätt

HatePosted by martin Wed, April 07, 2010 23:54:34
Att jag skulle gå med i Facebook. Är lika troligt som att jag skulle bli medlem i Centerpartiet. Det är lika troligt som att jag skulle gå i Prideparaden. Lika troligt som att jag skulle bygga en tidsmaskin, åka tillbaks i tiden och styra upp en biroll i "Pantertanter". Lika troligt som att jag skulle äta min egen förhud. Lika troligt som att jag skulle äta någon annans förhud. Likatroligtsomattjagskullespelanärpokerlikatroligtsomattjagskulleblinekrofillikatroligtsomattjagskulle. . . . . . . .cunt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lika troligt som att jag skulle lära mig snickra.

Jag jag jag

HatePosted by martin Mon, January 04, 2010 23:08:45
Grejen som hände på nyår var att jag ville säga allt, lyssna på allt, se allt samtidigt. Tiden räckte inte till men det gjorde alkoholen. Mer än väl dessutom.

Samma procedur som förra året

HatePosted by martin Sat, December 26, 2009 23:50:48

Historien upprepar sig; jobbar under omänskliga förhållanden i December. Det vrålar högre och högre i huvudet. På Julafton blir det knäpptyst och man äter sig stinn i ett par dagar/magar. Sedan de så kallade mellandagarna, tidens eget svar på orkanens öga. Den förbaskade Nyårsafton, då man oftast super sig sned i syfte att betvinga det oundvikliga. Sedan; det oundvikliga. Katatoni i Januari tills året långsamt rullar igång mot nya internetfenomen.

Vad göra? Själv läser jag Lördagsintervjun i Aftonbladet med Marie Göranzon. I kanten finns som brukligt en tidslinje där Marie beskriver vad hon pysslar med under dagen. Jag drömmer mig bort. I fantasin är jag inte Martin, livskonstnär/poet/personnummer längre, jag är Marie Göranzon, aktris. Vissa poster i tidslinjen stämmer precis in på saker jag skulle kunna ta mig för, till exempel:
"17.45. Vilar" eller,
"23.45 Lägger mig och läser Joyce Carol Oates dagbok".

Andra saker är mer långsökta men ändå troliga, till exempel:
"8.30 Duschar och tvättar håret. Plockar med mina blommor",
"9.30. Stryker en blus" eller
"23.30. Duschar och sminkar av mig".

Ytterligare andra saker är rent önsketänkande, som:
"13.00. Intervjuas av en tidning", samt:
"19.00. Gör entré på Stora Scenen som Charlotte i höstsonaten"

Några händelser faller på sin egen orimlighet, t.ex:
"7.30. Väcks av maken Jan med kaffebricka och tänt ljus.", och:
"10.30. Ringer, bland annat till min dotter Lolo".

Men det som slutligen tar död på min grandiosa dröm om att en dag bli Marie Göranzon, Thespian Extraordinaire, är detta:
"23.00. Promenerar hem. Vansinnigt hungrig. Hittar två crepes med kalvbräss i kylskåpet och slukar dem, både min och Jans . . ."

Crepes. Med - herrejävlalasermannenspenis - kalvbräss!
Jag inser än en gång att dagdrömmar heter så av en anledning. Återgår till mer anpassade göromål.

Benny Hill

HatePosted by martin Fri, April 17, 2009 00:58:41

Nej, Fanny Hill. Ja, Sveriges statliga television har faktiskt köpt den här smörjan. Alla vi psykfall har bara längtat att få njuta av tjogvis omskrivningar av "kuken i fittan".
Vad jag inte förstår är när Fanny gifte sig med Benny? Benny dog ju när den lilla flintisen äntligen bestämde sig för att slå tillbaka.
Ärligt talat så är det här bland det värsta fusket jag över huvudtaget har bevittnat.

För första och enda gången säger jag det ettvtåtre: ÄR DET SÅN HÄR SKIT VI BETALAR TV-LICENS FÖR? VAVAVA?

"Me Half-Breed"

HatePosted by martin Thu, March 26, 2009 00:17:28

"Hej alla glada! Jag heter Jimmie Åkesson och jag är son till en mongolisk tunnbindare och en mulåsna. På fritiden tycker jag om att prata i mikrofon och ha på mig kostym. Det är så roligt. Vi ses på ett torg nära dig, kom förbi, byt några ord, hata lite blattar. Jag suger även kuk för småslantar, intäkterna går oavkortat till TV3-programmet "Du är vad du äter". Åh, den där blonda valkyrian, mums säger jag! Tjingeling!"

(OBS! Jimmie Åkesson är egentligen en hyvens grabb. Det här är ett nytt komiskt påfund. Det kallas "roast". Man kan inte göra sånt här om man inte tycker om personen ifråga, för då blir det bara taskigt)

1,2 bröllop och 4583 begravningar samt en bar mitzvah

HatePosted by martin Mon, March 16, 2009 23:44:00

Så jag sitter, som vanligt, framför Malou på förmiddagen - ett led i min självpåtvingade anger-management träning. Malou, som för övrigt aldrig har hört talas om "Boys don´t cry", har nämligen en filmklubb på Måndagar. Denna måndag var ämnet Feelgood-film. Gunnar Rehlin och Alexandra Pascalinågongreko sitter och slänger ur sig illa underbyggda påståenden och rena fabrikationer.

Jag orkar inte ens gå in på det hela, men det går bland annat ut på att "Slumdog Millionaire"(den är säkert bra, det är inte det, jag har inte sett den) är decenniets bästa film, ja kanske den bästa filmen genom alla tider. Citizen Kane, släng dig i väggen, up yours Gudfadern.

Här tappar jag humöret, skriker på TV:n "Lögn! Lögn och förbannad dikt!". Jag har misslyckats med lektionen, jag kunde inte kontrollera ilskan den här gången. Jag svär, om det gick att fysiskt interagera med personerna i rutan hade jag sträckt mig in i skärmen och kramat hårt runt första hals jag fått tag i.

Next »