dead redneck

dead redneck

Om bloggen

Om min farmors farfars farmors farfars mormor hade levat idag hade hon varit 738 år gammal.

Saw XIV

FilmPosted by martin Mon, January 16, 2012 23:19:07
En ung kvinna vaknar i ett mörkt rum, fastkedjad vid en stol. På en brusig TV uppenbarar sig en maskerad figur, vilken förklarar att hon har två val. Antingen gnager hon av sig sin egen knäskål, där hon kommer att finna nyckeln till sin frihet. Eller också måste hon förklara storheten med Bon Iver för en Martin Andersson, Tidaholm. Hon skriker i ångest och sätter tänderna i knäet.

Viktig information!

FilmPosted by martin Sat, February 19, 2011 23:58:20
Det är ca 3(tre) minuter kvar p få Jeff Daniels 56:e födelsedag. Ta vara på tiden.

Gudar kan inte dö

FilmPosted by martin Fri, December 03, 2010 01:25:16


Du ska inga andra gudar hava jämte mig och den här lilla apan jag har skaffat

FilmPosted by martin Tue, July 06, 2010 00:18:30

En gång i tiden kunde jag Kodnamn:Nina utantill, nu kom jag inte ens ihåg filmens premisser längre. Jag skulle kunna säga att det var ett kärt återseendemen då skulle jag nog fara med osanning.

Det var dock intressant att träffa en gammal bekant; det (o-ironiska) montaget. I nämnda film faller det sig ungefär så här: Hångel, lekfull fotografering på stranden, grovhångel, bära hem en pinnsoffa från en loppis, hångel-utan-kläder-på-överkroppen(Nina) hela-kroppen(Karln), måla ett snedtak i knytskjorta och stänka färg på varann, älskog där byst/balle döljs av lakan/lampa/sängstolpe/, promenad, kyss, slut. Musik: generisk.

Och så finns det dom som inte har någon tilltro till evolution när människan gjorde såna filmer för bara sjutton år sedan.

We could build a train to another dimension, pending discovery

FilmPosted by martin Mon, June 21, 2010 23:55:59

Vi kollade på en Seagal-film igår. Den var rätt ny och han var stelare än någonsin. Faktumet att han hade en bred mockajacka ton i ton med skjortan knäppt ända upp bidrog ännu mer till trägubbe-personan. I början slängde han en av sina elever i dojon genom väggen så putsen rök. Ja, jag tror bestämt att han avled. Sen var de på bordell i Bulgarien, och en falsk taxichaufför/agent berättade ingående om sin döda familjs kroppar för en tioåring. Det var den sortens film. Jag undrar om döderhultarn hade snidat den där jackan.

Heineken? Fuck that shit! Pabst. Blue. RIBBON!

FilmPosted by martin Tue, June 01, 2010 23:28:54


"Better start learn to play spoons, cause yer too old to be a gentlemens' fluffer"

FilmPosted by martin Sun, March 14, 2010 23:03:44

Såg "In the Loop" igår. Lanserades nog som en komedi, men var i själva verket en djupt oroande historia om viljelösa politiker som hamnar i kläm mellan rådgivare och krigshetsare. Rekommenderas om 1. Du vill spä på ditt politikerförakt. 2. Tror att politiker "gör sitt bästa". 3. Höra på uppfinningsrika svordomar. Seriöst, varje "fuck" hade minst ett "cunt" samt ett extra "fuck" framför, allt levererat på vackraste skotska. Sen kan jag även rekommendera "Moon", den gick inte på bio alls den nämligen. Shame.

Geronimo!

FilmPosted by martin Mon, January 04, 2010 23:21:30

1993, (kanske)? Jag och min vän Johnny går och ser Hot Shots II på Röda Kvarn. Nota bene: långt innan jag vare sig hade blivit trött på spoof-filmer eller hade insett att Charlie Sheen var en usel komediaktör. Vid något till fälle hoppar en ström avv fallskärmhoppare ut från ett flygplan. Var en ropar Geronimo!* Efter tre, fyra stycken hoppare slänger sig en indianhövding ut från planet. Han ropar istället - "Me!"

Det är allt. Saken var den att vid den här tiden var det ungefär det roligaste, smartaste jag någonsin hade vilat ögonen på. Vi upprepade scenen i månader efteråt. Jag kommer ihåg känslan av att det var roligt, men idag framkallar minnet på sin höjd ett småflin. Och Charlie Sheen, ja han är amerikas bäst betalde hustrumisshandlare.

* Uttrycket Geronimo!, använt av fallskärmshoppare samt andra som hoppar från hög höjd, härstammar från en händelse vid Fort Benning, Georgia 1940. De meniga i fallskärmsplutonen fick dagen innan ett knepigt masshopp se filmen Geronimo, om indianhövdingen med samma namn, för att lugna nerverna. En av soldaterna, Aubrey Eberhardt, ämnade skrika Geronimo! så högt han kunde när han hoppade för att bevisa att han inte var rädd. Sagt och gjort, han höll sitt löfte. Uttrycket blev snart standard, först i den egna plutonen, sedan i resten av den amerikanska militären och sedermera utanför dess gränser. (Wikipedia)

Next »