dead redneck

dead redneck

Om bloggen

Om min farmors farfars farmors farfars mormor hade levat idag hade hon varit 738 år gammal.

"Jag har alltid varit mer gränslös än motsatsen"

Manligt och kvinnligtPosted by martin Sat, April 18, 2009 23:28:12

Hm.

Jag har läst lördagsintervjun i aftonbladet. Den är alltid en skön excess i truismer och rövslickeri. Det är Virtanen som intervjuar Schulman, Mustafa Can som intervjuar Tsunami-Pigge och så vidare. Idag Skugge möter Adamo. Linda Skugge vs. Amelia Adamo.

Jag skulle kunna ställa upp hela uppslaget här på bloggen och sedan tacka för mig. Den är fan så bra att det nog kommer att dröja en lång tid innan jag kommer att få mysa lika indignerat igen.

Först och främst: att skicka Skugge att möta Adamo är som att skicka Bill O'Reilly att intervjua Rush Limbaugh. Två människor som bara vill bekräfta sin egen och den andres ömsesidiga förträfflighet. Smakprov på "fråga" från Skugge:

Du har ofta sagt att du inte ångrar att du satte fler barn till världen och det tog jag fasta på och kämpade för att få tre barn. Det var det som knäckte min relation. Jag hatar att vara singel. Hur tycker du det är att leva ensam?

Det fortsätter i samma stil. Ett lustfyllt nafsande i varandras blygdläppar. Amelia hinner med att kläcka ur sig dumheter om Sverige som ett "lagomland", plastikkirurgi och jämställda män.

Det konstigaste är att en i grunden tragisk historia kan bli så underhållande som följande stycke. Jag låter det stå som det är. Jag har sällan känt mig så här förvirrad. Här kommer det:

Du verkar så glad. Har du inga sorger?
- Det har alla människor. 1977 föddes en liten pojke som bara fick leva i två timmar. Jag var i Rom och förlossningen satte igång för tidigt. Jag ringde till Lasse och sa "vet du, jag ska föda och det kommer att bli en liten romare". Men det blev akutsnitt och när jag vaknade satt min mamma på sängkanten och grät och där fanns inget barn. De fick linda mina mjölkstinna bröst, jag hade mjölkstinna bröst och sår i underlivet och ingen unge.
Här börjar både Skugge och Amelia gråta.

Jag lämnar detta därhän nu. Det blir bara fel om jag säger något mer. Men hur folk kan rata "fattigbloggen" som usel journalistik och svälja sånt här, det kommer jag nog aldrig förstå.