dead redneck

dead redneck

Om bloggen

Om min farmors farfars farmors farfars mormor hade levat idag hade hon varit 738 år gammal.

"Lawman" - Girl Band

musikPosted by martin Fri, March 07, 2014 22:17:56

En tradition i musikpressen, kanske särskilt den brittiska, är att uppmärksamma fyra, fem band som egentligen inte har något med varandra att göra och sedan klumpa ihop dem i en slarvigt benämnd "rörelse". Den här gången(The Guardian, tänker INTE länka), var det dags för något som man kallar - håll i er - "Noise Rock".

Tesen som drivs är att publiken är trött på "konformistisk och slätstruken musik" och är redo för något "råare". Vi som är intresserade av musik på riktigt vet att även under de senaste 20 åren har det funnits fullgoda alternativ utanför mittfåran i denna (det ska sägas) löst definierade "genre". Pissed Jeans, Lightning Bolt, Kong, Times New Viking. OCH SÅ VIDARE.

Nåväl. För att sammanfatta. Musikstilar "dör" alltså inte för att de inte är populära bland musikjournalister. Jag använder även ordet "musikstilar" motvilligt, för vilken sansad person behöver genre-indela sin musik för att sova gott om natten. Rasism.

Det glädjande i just det här fallet är att alla band som nämns i artikeln är högst lyssningsvärda. Evil Blizzard uppträder med masker och låter ibland lite som Hawkwind. Jag gissar dock att de kommer att förbli en kuriositet. Eagulls har en tidig åttiotals-aura och har redan spelat på Letterman, så det är egentligen märkligt att de nämns alls i artikeln. Sleaford Mods är ytterligare ett The Fall-inspirerat band men med en unikt vresig personlighet. Mycket Svordomar!

Och så då kronan på verket, Girl Band. Det är symptomatiskt att det bandet jag gillar bäst är det jag behöver säga minst om.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.