dödshôvet

dödshôvet

pisbelönt ?

TVPosted by Therese Mon, January 05, 2009 23:32:07

Jag och Martin kollade på en dokumentär igår. Bedragaren. Det var en berättelse om en ungrare "z", som blåst malmöbor på dom konstigaste sätt. Fokus i dokumentären låg på "simläraren", "grannarna", "betjänten" och "killen som krattade löv" (som även var granne med grannarna). Detta var en mycket märklig dokumentär.

Killen som krattade löv gjorde just detta hela tiden jo han åt ett äpple också. Pratade om bedragaren som lekt biskop och vigt grannarna. Sen krattade han. En bisarr filmning på honom när han krattade och dom filmade ett träd med ett äpple som låg i bild framför hans huvud. Stor humor.

Grannarna intervjuades i sitt kök när dom lagade mat. En korv stektes till spännande musik. Dom pratade med ett leende om sin låtsasvigsel, det var även autentiska hemvideobilder.

Simläraren kom i bild i en tjusig undervattensdanssimning. När han han kom upp över ytan brötade det till och vi undrade en sekund vad det var, innan vi förstod att det var han som hostade ut klor. Han var något begåvningshandikappad? Han fick "cashmoney" av Z. När han berättade om Z s övertalningsmetoder visade han med händerna att det slog blå dunster i ögonen.

Betjänten hade träffat Z i LA och börjat prata med honom för att dom var landsmän. Betjänten bor i Malmö och pratade mest om att dammsuga. Hade en lång utläggning om damm, vart det kom ifrån eller han undrade vart allt damm kom ifrån. Jag kommer inte ihåg allt han sa för han var så spretig och pratade sluddrig skånska/ungesk brytning. Han hade många mjukisdjur som han dammsög. Mycket damm kom visst upp bakom soffan när han flyttade på den.

Sen var reste dokumentärmakarna till ungern och luskade lite, men kom ingen vart.

I tidningen stod det att det var en prisbelönt dokumentär, men jag undrar.